nico van der meulen: house ber

 

south african firm nico van der meulen has recently completed ‘house ber’ in midrand, south africa as a response to the client’s need
for an open plan, airy spaces and a large study. the center of the house is based around a rectangular mass housing the public functions:
living rooms, dining room and kitchen flanked by a koi pond and swimming pool. protruding steel structures on the second floor frame
the private areas with playful steel bars drawing lines between the girders, while steel grates on the floor help to block out the sun on the
storey below. a series of stone and concrete walls and marble tile floors add an array of textures in a semi-open volume that connects
to the exterior pools and gardens.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s