The Meera House

 

This house is located on a new housing estate on the island of Sentosa adjacent to Singapore. The plots are not large and neighbouring buildings are built close to the sides of each house.

Thus our strategy was to build a solid wall to each side neighbor to provide privacy where possible, while creating a central light and stair well which would funnel the sea breeze through the center of the building. The front and rear of the building meanwhile, terrace back allowing each story to have visual or actual access to greenery.

The intention was to try to allow each roof garden provided a base for the story above allowing the layered effect to make each story feel like it was a single storey dwelling sitting in a garden.as much as we could do in the close confines of Sentosa island and with such a large building!
From the architects

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s