Q Club, Beirut by Bernard Khoury / DW5

Libanese Architects Bernard Khoury / DW5 have designed the Q Club – a multi-layered space that expands and contracts with the occupancy.

bernard_khoury_q_club_01

All information and images courtesy of Bernard Khoury / DW5; © by Bernard Khoury / DW5
A Beirut entertainment venue by Lebanese architects Bernard Khoury / DW5

Located on top floor of the newly built extension of a yet to be disclosed hotel in Doha, Q club is a 700m2 entertainment venue made up of largely open space with a capacity for over 600 guests.

 

The project is a manipulation in plan and section both of which are mirrored on the horizontal and vertical axes resulting in a volume that is continuous throughout. An incremental succession of elevations that expand from the core provide users with an uninterrupted visual connection to the center of attention from any vantage point.

The continuity in form is exaggerated by a monochromatic scheme. All elements begin in off white and evolve uniformly via led points that surround the periphery, creating a condition of immateriality.

The venue’s shell has the ability to expand and contract in proportion to occupancy via two opposing curtain tracks.

bernard_khoury_q_club_06

bernard_khoury_q_club_07

bernard_khoury_q_club_02

bernard_khoury_q_club_03

bernard_khoury_q_club_04

bernard_khoury_q_club_05

bernard_khoury_q_club_09

bernard_khoury_q_club_10

bernard_khoury_q_club_11

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s