Zaha Hadid´s project rejected due to heat

I just read on Design Boom that Zaha Hadid´s extension proposal for the Middle East Centre in St Antony´s College in Oxford has been denied approval by the the Commission for Architecture and the Built Environment (CABE). The comission wrote in their report “it appears unfortunate to position the archive and reading room behind the large south facing window; we wonder whether full sunlight and overheating could potentially compromise the usability of this space”.

Too bad for Zaha, but thank god the CABE took a closer look at the project before its occupants had to go trough the heat. I wonder how many built projects that we occupy every day should have been revised by a comission that take this in count.

More pictures of the denied project below.

 

 

via: http://www.designboom.com/

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s