Boxhome by Rintala Eggertson Architects

1

Party in the… Boxhome? Even with its conservative 19 square meter footprint, the completion of

Boxhome in Oslo, Norway was celebrated by twenty individuals in the efficient, ascetic space.

Boxhome, designed by Rintala Eggertson Architects, reduces a household’s amenities to the basics:

a kitchen-dining combination, bathroom, living room, and bedroom. With an aluminum shell

cracked with a cross vaguely reminiscent of Tadao Ando’s Church of Light, the residence uses the

lighting effect to partition the wooden interiors. Clever substitutions of traditional elements

– such as hotplates for a stove, and a ladder for stairs – offer fun alternatives in deference to

the volumetric constraint.

2

3

4

5

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s