Balfour Place by KHBT + OSA Architecture

1

Balfour Place converts circulation into a physical component in its program, and around this core the rest of the plan falls into place. As a collaboration between KHBT and Office for Subversive Architecture (OSA), the house features a ribbon of wood that gets folded at varying elevations to form a kitchen counter, stairs that bisect the main form of the house, and the outline of the bathroom’s tub. While the dark strip separate kitchen from living room, it also is the conduit between shared spaces and more private rooms including bed and bath. Though not blatantly subversive per se, this element contrasts the Mayfair residence’s interiors, reiterating its role as an organizer and partition for space.

2

3

4

5

6

 

One thought on “Balfour Place by KHBT + OSA Architecture

  1. Pingback: Stepenice | Dekorum.hr - najzanimljiviji interijeri i inspiracija za uređenje doma

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s