House in Hiyoshi / EANA

Architects: EANA
Location: Yokohama City, Kanagawa, Japan
Design Team: Kohei Iwasaki, Tota Abe
Construction: Genki Kensetsu
Total floor Area: 91.10 sqm
Site Area: 104.13 sqm
Area: 45.55 sqm
Year: 2012

 

A house located at the south of the city park on a hill was designed for a married couple. Since the site is set on the back of the hill, residents can look down a residential district and a station on the south side, and a lot of greenery at the city park surrounds the site on the north side.

Based on the owner’s economical reason and future lifestyle, the house plan was designed as simple as possible. A bedroom, a future kid-room, storage space and a bathroom are placed on the first floor with a low ceiling, which is a flexible approach in order to change for a future different way of life. On the other hand, living room in which the family spends much time is on the second floor with a 4-meter high ceiling. By having a big volume of the space, the outside greenery of the park and the open sky are coming into the room. As a result, such a spread of the room helps them to spend time there more enjoyable.

510752cfb3fc4b799200049f_house-in-hiyoshi-eana_1_level1 5107531fb3fc4b79920004a8_house-in-hiyoshi-eana_2_level2 51075302b3fc4b79920004a5_house-in-hiyoshi-eana_0_site_level01 51075344b3fc4b79920004ab_house-in-hiyoshi-eana_3_section1 51075394b3fc4b79920004b2_house-in-hiyoshi-eana_4_section21 51075405b3fc4b79920004bc_house-in-hiyoshi-eana_hiyoshi_023

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s